mIRC, vremuri apuse

Acum două zile mi-am adus aminte ce mi-a mai ocupat timpul în faţa calculatorului: mIRC-ul. Vestitul progrămel, pe care-l foloseam acum câţiva ani buni(nu mi-e ruşine să recunosc), mi-a folosit foarte mult în dezvoltarea cunoştinţelor mele în domeniul IT. Aici am cunoscut o mulţime de persoane cu experienţă mult mai mare ca a mea, făceam un fel de “tweet meet-uri”, mergeam în grupuri la party-uri, ne întâlneam în sălile de net ale Brăilei, Tulcei etc. Aceste chestii mulţi le-au descoperit odată cu apariţia Twitter-ului şi nu vreau să-mi fie luat în nume de rău, dar ăsta e adevărul.

Îmi aduc aminte cu plăcere de perioada aceea că atunci am scris primul HTML (go.ro, home.ro, 5m.com etc. erau baza), primele comenzi în Linux, joaca în serverele altora (cine a prins perioada, ştie ce zic) şi multe alte chestii neortodoxe. Ce regret, este că am pierdut multe legături, mulţi au plecat din ţară, unii nu mai au aceleaşi numere de telefon, asta e viaţa!

Sper că nu aşa se va întâmpla şi cu Twitter sau Facebook în curând, deşi am vaga bănuială că sfârşitul le va fi asemănător.

Tags: , , , ,

Leave a Reply