Restaurant “La Călinescu” Tineretului

În căutarea-mi disperată de a găsi o ciorbă bună după o mega petrecere, am ajuns la restauratul lui Florin Călinescu, “La Călinescu”, numit în trecut “Taverna La Mişto”. Am mai fost acolo, dar n-am avut timp să scriu despre. Este un restaurant de cartier, cu preţuri relativ OK (comparabil cu “La Mama” sau “City Grill”) dar cu multe lucruri de ameliorat.

Încep în a-mi exprima nemulţumirea pentru felul în care arătau feţele de masă, gen anii 80, cum au bunicii de la ţară, al doilea lucru foarte frustrant a fost acela că la cafea mi-a adus băţ de plastic ca la automatele de cafea, dă-o-n pizda mă-sii de treabă, e greu să aduci linguriţe? Nu în ultimul rând, ţin să precizez că displayul cu textul “Open” se pune deasupra buticurilor de la colţul străzii sau la barurile de boschetari.

Restaurantul are şi părţi pozitive: mâncarea! Aceasta vine în porţii uriaşe, iar gustul este într-un mare fel. Ciorba de burtă a fost cea care mi-a deschis ochii de dimineaţă şi Quesadilla mi-a făcut fericite papilele gustative. Deci dacă ajungeţi vreodată la restaurantul lui Călinescu, neapărat să cereţi acest fel de mâncare, greu de exprimat în cuvinte şi atenţie, indiferent de cât de înfometaţi aţi fi, nu veţi putea mânca singuri o porţie.

 

 

 

 

 

Tags: ,

3 Responses to “Restaurant “La Călinescu” Tineretului”

  1. Daniel Says:

    Un stabiliment obscur, cu locuri stramte si atmosfera deloc atragatoare, la care contribuie din plin atitudinea de stapan afistata de chelnerii sau picolii de pe acolo…. Desi ii denumesc cumva pretentios… Acestia sunt niste fetisoare needucate “conduse” (cel putin atunci cand ne-am nimerit si noi pe acolo, invitati de cineva) de un mascul scund, arogant cu fata de bataus. Ideea era ca trebuia sa il asculti, sa intelegi ca daca ai cerut o bere e firesc sa astepti cca 20 min. caci “ei sunt doar trei” si, noi, clienti destui…Uitati-va si voi!”Ce te rogi atat pentru o bere??!”… Tonul poruncitor, adresarea …evident la “pertu” te fac sa regreti alegerea…Trebuie spus ca mancarea era rezonabila la pret si nu neaparat rea la gust(desi nimic elaborat, special sau iesit din comun). Daca esti dispus sa mergi undeva, dupa niste blocuri (asa e situat “restaurantul”), pentru a o inghiti cu noduri si sentimente amestecate (umilinta amestecata cu frustrare) ai aceasta ocazie. Nu exagerez cu nimic, incerc sa fiu cat pot de obiectiv dar nu imi imaginam ca in anul 2014(in Romania!!!) poti fi tratat ca o sluga intr-un restaurant de asa factura…Oribil, as plati dublu fata de nota achitata doar sa nu mai am asemenea experiente!

  2. George-Alexandru Says:

    Din pacate trebuie sa mentionez faptul ca personalul care serveste impreuna cu managerul de locatie sint de o factura slaba ca si plus acolo este mincarea de buna calitate (multumiri bucatarului(lor)dar cam atit parcare lipseste cu desavirsire iar personalul de la pregatire profesionala pina la servirea la masa practic nu au managerul de restaurant practic nu are ce cauta in domeniul asta de la modul de gindire in jos sau in sus nu este potrivit nu detine cunostinte de manager un om simplu cu vb multa si fara continut vizavi de o situatie creata intre client si personal restaurant cum spuneam vb numai domnia sa cu putine cuvinte in vocabular si foarte multe defecte profesionale de la a stapini (cunoaste )sensul cuvintului dialog pina la a face diferenta intre clienti permaneti si cei ocazionali dinsul este pe linga meserie se bazeaza pe clienti noi dar pina si accest lucru il dezavantajeaza ptr ca in zilele noastre exista intodeauna o a 2 a optiune si asta se vede si in restaurantul pe care dupa parea mea il managerizeaza foarte deficitar.

  3. Cristina Says:

    Din pacate pt mine,am fost profund dezamagita de felul in care eu si prietenii mei au fost tratati la acest restaurant.Nu este prima data cand merg la Calinescu,cel putin de 20-30 ori am fost acolo,dar nu mi-asi fi putut imagina ca un “sef de sala” se poate comporta in ultimul hal cu clienti.In seara de 6feb. Am mers la calinescu,nu erau foarte multe mese libere,practic era una fix langa usa si una langa AC,fiind frig am hotarat sa alegem masa care nu era langa usa.La un moment dat ne-am dat seama(fiindu-ne frig )ca usa de la intrare are probleme si ca de fiecare data cand cinev intra sau iesea usa ramane deschisa si tot frigu era in noi.Am inceput unu cate unu sa ne punem gecile pe noi,pe langa noi etc,asta pt faptul ca asteptam mancatea de aproximativ 2 ore,pt ca altfen logic ca nu mai eram acolo. ne-am rugat de “sefa de sala “sa deschida perdeau de aer de la usa de la intrare,care logic ca era inchis.Chiar daca 4 mese pline de oameni se plangeau ca este foarte frig acea individa continu sa ne spuna ca nu are ce sa faca,ca usa nu se mai inchide.Nu mai spun ca pana sa ne ia cineva comanda a durat 45 min,iar dupa ce am mers sa intreb daca se poate sa ne aduca ne ia si nou comanda a venit in 3 min.Ma repet mancarea a venit in 2 ore iar de mamcarea unui dintre prieteni a uitat.Cand m-a vazut iar in fata lui subot si-a amintit de niste amarate de frigatui.Dupa aceea in 20 min a adus si ultim comanda.Am platit si am hotarat sa plecam.cand am plecat un prieten a aprins perdeau sa nu mai sufere si ceilalti ca noi.”sefa de sala”a sarit ca arsa zicand “asta este culmea,acum faceti si misto de noi”am intrebat de facem nisto???nu cumva voi ati facut misto de noi tinamdu-ne in frig si servondu-ne dupa 2 ore????Ei bine replica tantitei a fos “daca nu va convine sa nu mai veniti pe aici”.Nici la dugheana din coltul strazi nu ni s-a intamplat asa ceva.Rusine.

Leave a Reply